Tarif: 250 RON / sedinta, o sedinta dureaza 50 de minute

Terapia Psihosexualitatii

Sexualitatea este un aspect important al vieții și al relațiilor de iubire. A fi uman presupune experimentarea pasiunii, erotismului, intimității sexuale și schimbul de afecțiune. Actul sexual este unul din momentele in care forta vietii din noi se manifesta cel mai evident. Energia sexuala este foarte puternica si ea ne afecteaza intr-un mod profund felul de a fi, a gandi si starea noastra generala.

Sexualitatea are consecinte extrem de benefice asupra corpului si psihicului uman, cat si asupra comunicarii si relationarii in cuplu. A face dragoste poate fi una dintre cele mai implinitoare si satisfacatoare experiente pe care le traim, dar din pacate, multe persoane nu reusesc sa se bucure de aceasta placere. Studiile arata ca 70% dintre femei nu au trait niciodata starea de orgasm in timpul actului sexual, iar 30% dintre barbati sufera de ejaculare precoce (Gottman Institute).

Terapia psihosexualitatii se adreseaza tulburarilor sexuale care apar la nivel individual si in cuplu. In aceasta forma de terapie se lucreaza dimensiunile psihologice ale tulburarilor sau dificultatilor, in vreme ce elementele anatomice, fiziologice se trateaza medical.

Psihoterapeutii sexuali – sau sexologii -sunt specializati pentru a ajuta cuplurile sau persoanele individuale sa descopere barierele emotionale care ii opresc sa aiba o viata sexuala implinitoare. In cele mai multe cazuri, problemele sexuale sunt rezultatul sentimentelor negative, al experientelor neplacute sau chiar traumatizante. Cei mai multi oameni aduc cu ei in viata sexuala problemele emotionale sau psihice cu care se confrunta si in restul timpului: teama, anxietatea, stresul, furia, frustarea, lipsa increderii in sine, o imagine proasta despre propria persoana, tensiunile emotionale si conflictele aparute in cadrul relatiei.

Subiectele care apar cel mai adesea in terapia psihosexualitatii sunt:

– o mai buna cunoastere de sine in domeniul sexualitatii, descoperirea nevoilor si dorintelor sexuale, a modului in care acestea pot fi comunicate si depasirea blocajelor in indeplinirea acestora
– psihoeducatie cu privire la anatomia si fiziologia sexualitatii umane, elementele specifice ale sexualitatii masculine si feminine, tehnici de imbunatatire a vietii sexuale
– mentinerea si dezvoltarea sexualitatii in diverse etape de viata
– traume si abuzuri sexuale
– probleme de orientare sexuala si alegerea identitatii de gen
– adictii de natura sexuala (adictia de masturbare, adictia de pornografie, adictia de sex etc.)
– lipsa orgasmului
– lipsa dorintei sexuale
– vaginismul
– dureri in timpul actului sexual
– aversiunea sexuala fata de partener
– probleme de erectie
– ejaculare precoce
– ejaculare intarziata sau dificultati in ejaculare


In general, sedintele de sex terapie sunt similare cu cele ale altor forme de psihoterapie, dar se concentreaza mai mult pe problemele legate de sexualitate si intimitate. Scopul principal al sedintei este de a ajuta clientul sa isi identifice si sa isi depaseasca problemele sexuale si de intimidate si sa traiasca cea mai buna viata sexuala posibila. Sedintele se deruleaza pe principiul confidentialitatii si al respectului pentru fiecare client.